لوزه چیست و وظایف آن کدامند
- 11 مهر 1402
- 11 مهر 1402
- 0 نظر
- گوش حلق و بینی
- 901
جراحی لوزه چگونه انجام می شود؟ هر دکتر از تکنیک خاصی استفاده می کند . این ممکن است تکنیک جدید باشد و یا ممکن است روش های کلاسیک باشد. در طی جراحی با بیهوشی عمومی فرد احساس درد نمی کند. جراحی با باز کردن دهان انجام می شود. به دلیل خطر بالای خونریزی در قسمت لوزه یک عملیات حساس است. آزمایش خونریزی در فرد قبل از عمل انجام می شود. به این ترتیب، میزان خونریزی در طی جراحی و آنچه که می توان انجام داد تنظیم می شود.
جراحی لوزه چگونه انجام می شود؟
هر دکتر از تکنیک خاصی استفاده می کند . این ممکن است تکنیک جدید باشد و یا ممکن است روش های کلاسیک باشد. در طی جراحی با بیهوشی عمومی فرد احساس درد نمی کند. جراحی با باز کردن دهان انجام می شود. به دلیل خطر بالای خونریزی در قسمت لوزه یک عملیات حساس است. آزمایش خونریزی در فرد قبل از عمل انجام می شود. به این ترتیب، میزان خونریزی در طی جراحی و آنچه که می توان انجام داد تنظیم می شود. با توجه به روش انجام جراحی لوزه مدت زمان آن متفاوت و ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول می کشد. جراحی آدنوئید نیز می تواند در طول عملیات لوزه انجام شود.
علل جراحی لوزه
اگر لوزه های بیمار دیگر نمی توانند بدن را در برابر میکروب محافظت کنند، روش های جراحی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر فرد در هر سال ۷ بار و هر ۲ سال ۵ بار دچار التهاب لوزه شود، جراحی لازم است. انسداد دستگاه تنفسی و تومور بدخیم در نتیجه بزرگ شدن لوزه و آدنوئید، التهاب گوش میانی در نتیجه التهاب لوزه و آدنوئید، اختلال در فک در نتیجه لوزه و آدنوئید، جراحی لوزه و آدنوئید ضروری می شود.
التهاب لوزه
لوزه ها در دو طرف گلو و در پشت زبان قرار دارد. مسئول جلوگیری از ویروس ها و میکروب هایی است که می توانند از طریق دهان وارد بدن شوند. در نتیجه عدم جلوگیری از ورود میکروب ها و ویروس ها، باعث ازدیاد آن ها در لوزه و التهاب می شود. اول، باعث بزرگ شدن لوزه ها شده و سپس قرمزی و التهاب روی آنها دیده می شود. این وضعیت بیشتر در کودکان اتفاق می افتد. میکروب هایی که باعث التهاب لوزه ها می شوند می توانند از طریق تماس نزدیک، بزاق و تنفس منتقل شوند. علائمی وجود دارد که از فرد به فرد متفاوت است و بر اساس مقاومت بدن هر فرد ظاهر می شود. تورم لوزه ها، قرمزی، گوش درد ناشی از تورم لوزه، مشکل در بلع، تب بالا (بین 38 تا 40 درجه)، تب و لرز، خستگی، از دست دادن اشتها، تغییر در صدا و سردرد نشانه هایی از التهاب لوزه ها است. در کودکان، شکایت از شکم درد و استفراغ دیده می شود. اولین روش درمان التهاب لوزه، مصرف زیاد مایعات و تمیز کردن داخل دهان است. بیمار باید در این دوره استراحت کند و از آنتی بیوتیک ها برای عفونت استفاده کند. برای این، ابتدا به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. متخصص تصمیم خواهد گرفت که آیا آنتی بیوتیک ها مورد نیاز هستند یا نه. مصرف داروی اشتباه به جای درمان ممکن است بیماری را بدتر کند. برای تاثیر داروها باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کرد. اگر تب از بین نرود و شکایات دیگر همچنان ادامه داشته باشد نباید انتظار داشت که به طور خود به خود بهبود یابد. در صورت تاخیر، علاوه بر التهاب لوزه، بیماری دیگری نیز به وجود خواهد آمد. ایجاد آبسه در لوزه و محیط اطراف آن، عفونت گوش میانی، تب روماتیسمی، مننژیت (عفونت غشای مغزی)، بیماری هایی هستند که در صورت تاخیر ممکن است رخ دهد.
لوزه های بزرگ
لوزه های بزرگ باعث مشکلات زیادی برای فرد می شود. لوزه ها که در سنین پایین شروع به بزرگ شدن می کنند و در سنین بالا به حالت ناراحت کننده تبدیل می شوند. از 8-9 سالگی، لوزه ها دوباره شروع به کوچک شدن می کنند. آنها برای مبارزه با میکروب هایی که از طریق استنشاق وارد می شوند، بزرگ می شوند و این مانع از خواب راحت شبانه می شود. اثرات جانبی بزرگ شدن لوزه ها شامل سیگار کشیدن غیر فعال یا فعال، دلایل ژنتیکی از زمان تولد است. بزرگ شدن لوزه بر رشد چهره تأثیر منفی دارد، باعث دشواری تنفس می شود، باعث مشکلات خواب و همچنین اختلال در تمرکز بر زندگی اجتماعی می شود. علاوه بر این باعث اختلال در تغذیه نیز می شود. با توجه به این که در بیشتر کودکان دیده می شود، وضعیت آپنه خواب نیز وجود دارد. هنگام خوابیدن کودکان ممکن است توقف تنفس ایجاد شود. اگر چنین مشکلاتی را تجربه می کنید، سالم ترین روش جراحی لوزه ها است.
برای بررسی بهتر باید به پزشک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه فرمایید.
سامانه نوبت دهی کرمان دیجیت
نظر (0)