جراحی بینی گوشتی
- 18 آذر 1402
- 18 آذر 1402
- 0 نظر
- گوش حلق و بینی
- 253
آیا جراحی بینی گوشتی نسبت به جراحی بینی های استخوانی دشوارتر است؟ به چه بینی هایی گوشتی گفته می شود؟ آیا بینی گوشتی بعد از عمل به شکل قبل از عمل باز نخواهد گشت؟ عوارض عمل بینی گوشتی چیست؟ هزینه عمل بینی گوشتی چقدر است؟ و بسیاری سوالات دیگر که ممکن است ذهن شمایی که قصد جراحی زیبایی بینی را دارید درگیر کرده باشد. ما قصد داریم در این مقاله به تمام سوالات شما در زمینه جراحی بینی گوشتی پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
ویژگی بارز بینی های گوشتی پوست ضخیم، غدد چربی فراوان در نوک بینی، پهن بودن نوک بینی است. بینی های گوشتی برخلاف ظاهر بزرگ و نوک پهنی که دارند، غضروف های بسیار سست و ضعیفی دارند. به همین دلیل است که می گویند؛ عمل بینی گوشتی نسبت به عمل بینی استخوانی سخت تر است و نمی توان پیش هر جراح و پزشکی عمل این نوع از بینی ها را انجام داد. جراح به جای برداشتن غضروف و کوچک کردن غضروف بینی های گوشتی باید اقدام به تقویت و اصلاح آنها کند.
خوشبختانه امروزه به دلیل پیشرفت علم پزشکی در این زمینه، به شرطی که اصول جراحی بینی رعایت شود؛ عمل بینی های گوشتی غیرممکن و خطرناک نیست.
بینی من استخوانی است یا گوشتی؟
نکته ی قابل توجه در انواع بینی ها این است که؛ معمولا افراد تنها بینی کاملا گوشتی و یا کاملا استخوانی ندارند و اغلب بینی ترکیبی از دو نوع آن ها خواهد بود، بنابراین با استفاده از تکنیک های مختلف در حین عمل، جراحی انجام می شود.
همان طور که در خطوط بالا نیز گفته شود، ویژگی بارز بینی های گوشتی ضخیم بودن پوست بینی و ضعیف بودن غضروف بینی است. اما به بیان ساده تر می توان گفت:
- پوست بینی شما کلفت است.
- نوک بینی پهنی دارید.
- پوست بینی شما دائماً چرب است و منافذ زیادی روی بینی تان دارید.
- پره های بینی شما پهن و ضخیم و برجسته است.
اگر بینی شما چنین ویژگی هایی دارد، از نوع بینی های گوشتی است در غیر این صورت استخوانی و یا ترکیبی از این دو نوع بینی است. همچنین بهتر است بدانید که ساختمان بینی از پوست، گوشت، غضروف و استخوان تشکیل شده است و استقرارگیری اجزای بینی و شکل آن در افراد مختلف متفاوت خواهد بود و ظاهر آن را تحت تاثیر قرار می دهد.
ممکن است شخصی بینی معمولی و ساده داشته باشد اما فرد را دچار اشتباه کند تا فرض کند که بینی وی گوشتی است. تشخیص درست و شناخت انواع بینی توسط یک جراح بینی یا فوق تخصص جراحی پلاستیک متبحر انجام می شود.
انواع بینی گوشتی
در حالت کلی با توجه به بررسی های انجام شده بینی گوشتی به دو دسته زیر تقسیم می شود:
بینی گوشتی با غدد چربی زیاد و منافذ بزرگ و فراوان
این نوع از بینی های گوشتی دارای پوستی با منافذ و غدد چربی بسیار زیادی هستند. جراح بینی گوشتی پس از تشخیص این نوع از بینی ها با ارائه رژیم غذایی مناسب و داروهایی خاص این مشکل را به حداقل ممکن می رساند.
بینی گوشتی با پوست ضخیم و غددچربی کم کار
این نوع از بینی های گوشتی معمولاً دارای پوستی قرمز رنگ، براق و ضخیم هستند. در این نوع از بینی های گوشتی نسبت به حالت اول غدد چربی فعالیت کمتری دارند.
تکنیک های مهم جراحی بینی گوشتی
برای جبران ضعف غضروف و استخوان بندی بینی های گوشتی، لازم است جراح تکنیک هایی را در حین عمل بینی گوشتی رعایت کند. در این نوع از عمل، هدف کوچک کردن نوک بینی و ظرافت دادن به آن است و همچنین جراح به این نکته توجه دارد که نباید به غضروف ضعیف بینی گوشتی آسیبی در حین عمل وارد شود. این دقیقاً نکته ای است که چنانچه به آن توجه نشود امکان برگشت فرم بینی گوشتی به حالت قبل وجود دارد.
در عمل بینی گوشتی جراح با کم کردن ضخامت پوست بینی و برداشتن چربی های زیر پوست بینی اقدام به کوچک کردن نوک بینی می کند و همچنین با تقویت غضروف نوک بینی، زیبایی و فرم مناسب پس از جراحی پایدار است و به اصطلاح برگشت پذیر نمی باشد. در جراحی های نوین بینی گوشتی، جراح تا حد ممکن از غضروف کمتری برداشت می کند و حتی ممکن است برای تقویت غضروف ضعیف بینی گوشتی از غضروف گوش کمک بگیرد که این کار نیاز به تبحر بسیار فراوانی دارد.
تفاوت جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی
ابتدا باید ذکر کرد که بینی های گوشتی از مقدار زیادی چربی زیر پوست و پوست ضخیم تشکیل شده است در حالی که ساختار عمده ی بینی استخوانی را غضروف ها و استخوان ها تشکیل می دهد و دارای پوستی نازک می باشد.
تفاوت جراحی بینی گوشتی نسبت به جراحی بینی استخوانی در این می باشد که به منظور کسب نتیجه یکسان، جراحی بینی های گوشتی کمی دشوارتر می باشد و اغلب آقایان پوست هایی با منافذ باز و بینی های با پوست چرب دارند. باید متذکر شویم که در بینی های گوشتی جراح یا فوق تخصص جراحی پلاستیک خوب و حاذق با کوچک نمودن اطراف بینی و شکل دادن به نوک بینی باعث دستیابی به نتایج بالایی می شود و فرد از نتیجه جراحی زیبایی بینی رضایت لازم را خواهد داشت.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل به شکل قبل از عمل باز نخواهد گشت؟
بینی های گوشتی دارای پوستی ضخیم و در عوض غضروف و استخوان بندی ضعیفی هستند، بنابراین به دلیل ضعف بینی های گوشتی بهترین جراح بینی گوشتی نه تنها غضروف بینی را کوچک و یا تضعیف نمی کند بلکه غضروف بینی های گوشتی را محکم تر می کند. در جراحی بینی گوشتی، جراح برای تقویت غضروف نوک بینی، غضروف میانی بینی را برداشته و به غضروف نوک بینی پیوند می دهد. در این صورت است که پس از عمل بینی هیچگونه برگشت پذیری بینی گوشتی را نخواهید دید.
اما چنانچه این کار انجام نگیرد ممکن است پس از مدتی بعد از عمل بینی، نوک بینی افتادگی پیدا کند. و شما نیاز به جراحی ترمیمی بینی پیدا کنید. برای جراحی بینی گوشتی بهترین افراد کسانی هستند که ایرادات و نواقصی در این ناحیه دارند. باید در نظر داشته باشید که هدف از انجام عمل زیبایی بینی رفع اشکالات گوناگون بینی مانند: پهن بودن بینی، بزرگ بودن سوراخ های بینی، جعبه ای شکل بودن نوک بینی و افتادگی نوک بینی می باشد. بنابراین تنها به رفع نواقص اکتفا نمایید.
انتظار داشتن یک بینی فانتزی و عروسکی از یک بینی گوشتی کمی دشوار است و ممکن است که نتیجه ی مطلوبی را به شما ارائه ندهد. توجه کنید که عملی موفق خواهد بود که تناسب و هماهنگی بینی با سایر اجزای صورت رعایت شود و نواقص آن برطرف شود.
عوارض عمل بینی گوشتی
عمل جراحی بینی مانند سایر جراحی های دیگر دارای عوارض خاص خود است که تمامی عوارض موقت هستند و پس از مدتی کاملا از بین می روند. یکی از شایع ترین عوارض جراحی بینی گوشتی درد بعد از عمل است که می توانید با مصرف مسکن های تجویز شده این درد را کاهش دهید. همچنین بعد از جراحی بینی گوشتی در اطراف بینی و چشم ممکن کبودی ایجاد می شود، که این کبودی در بینی های استخوانی بسیار بیشتر از و پس از 2 الی 3 هفته از بین می روند. عوارض عمل بینی گوشتی بعد از یک ماه کاملا از بین می روند و شما می توانید به روال عادی زندگی خود بازگردید.
برخی از عوارضی که در صورت عدم انتخاب صحیح جراح بینی گوشتی ممکن است بیمار تجربه کند عبارتند از: باقی ماندن جای بخیه ها، مشکلات تنفسی، بی حس شدن بینی یا ناحیه ای از صورت و یا بازگشت فرم بینی بعد از عمل بینی گوشتی و…است. که در صورتی که این عوارض برای شما آزاردهنده باشد نیاز است که عمل ترمیمی بینی انجام دهید.
سن مناسب برای عمل بینی گوشتی چه سنی است؟
نوع عمل بینی هیچ گونه تاثیری در سن عمل بینی ندارد و چنانچه سن بلوغ را رد کرده باشید و رشد اجزای صورتتان تکمیل شده باشد می توانید اقدام به جراحی بینی کنید.
مراقبت های لازم قبل از جراحی بینی گوشتی
افرادی که تصمیم به انجام جراحی بینی گوشتی دارند باید نکات زیر را بدانند و به آن ها عمل کنند.
- به دلیل حساسیت عمل بینی گوشتی در انتخاب جراحتان دقت لازم را داشته باشید و حتماً در مشاوره های قبل از عمل بینی شرکت کنید.
- از جراحی بینی گوشتی توقعات منطقی داشته باشید و تنها معیارتان تناسب اعضای صورتتان با هم و سلامتی تان باشد.
- شب قبل از عمل بینی حتما دوش بگیرید.
- شب قبل از عمل رینوپلاستی، شام سبک بخورید.
- 8 ساعت قبل از جراحی بینی ناشتا باشید.
- حداقل نیم ساعت قبل از عمل در محل جراحی حضور داشته باشید.
- در روز عمل یک نفر همراه خود حتما داشته باشید.
- در روز عمل خانم ها هیچ گونه آرایشی نداشته باشند.
- در روز عمل آقایان ریش و سیبل نداشته باشند.
- حتما لباس های دکمه دار همراه خود داشته باشید، تا بعد از عمل بینی در هنگام پوشیدن لباس اذیت نشوید.
- در صورتی که قرص یا داروی خاصی مصرف می کنید، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون از دو هفته قبل از عمل باید قطع شود.
- مصرف نوشیدنی های الکل دار و استعمال دخانیات دو هفته قبل از عمل قطع شود.
مراقبت های لازم بعد از عمل بینی گوشتی
افرادی که جراحی بینی گوشتی انجام داده اند دانستن و رعایت نکات زیر به آن ها توصیه می شود.
- مدت زمان عمل بینی گوشتی حدود 2 الی 3 ساعت است.
- در صورتی که شرایط عمومی بدن بیمار نرمال باشد، می تواند حداکثر 8 ساعت بعد از جراحی بینی گوشتی ترخیص شود.
- تا 2 روز بعد از عمل بینی گوشتی، برای بهبود ورم صورت و بینی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
- کبودی اطراف چشم، احساس درد در گلو، ترشحات خونی در چند روز اول بعد از عمل طبیعی است.
- احساس بی حسی در اطراف بینی تا سه هفته بعد از عمل بینی گوشتی نرمال است.
- یک هفته بعد از عمل بینی، سعی کنید به حالت طاق باز بخوابید و سرتان بالاتر از بدنتان قرار بگیرید.
- بعد از عمل بینی از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
- در روزهای اولیه عمل از خوردن غذاهای سفت و سخت، غذاهای تند، ادویه زیاد، چای و قهوه داغ و سایر نوشیدنی های داغ خودداری کنید.
- در هنگام عطسه سعی کنید دهانتان را باز کنید تا فشار کمتری به بینی وارد شود.
- مدتی پس از عمل از فین کردن پرهیز کنید.
- بعد از عمل بینی از لباس های دکمه دار و گشاد استفاده کنید تا از ضربه به بینی جلوگیری شود.
- استخر، سونا و جکوزی، پرش از ارتفاعات بلند و آفتاب گرفتن تا دو ماه بعد از عمل بینی ممنوع است.
- از مصرف سرخورد هر گونه دارو و مسکنی پرهیز کنید. داروهایی مانند بروفن، ایبوپروفن به دلیل کاهش انعقاد پذیری خون ممکن است باعث ایجاد خونریزی شوند.
- تا دو هفته بعد از عمل سعی کنید از پله استفاده نکنید.
- تا دو هفته بعد از عمل می توانید پیاده روی کنید اما انجام ورزش های سنگین بهتر از بعد از دو ماه شروع شود.
- تا دو هفته بعد از عمل از قرارگیری در برابر نور مستقیم خورشید، گرما و یا آتش خودداری کنید.
علت ورم بعد از عمل بینی گوشتی و روش کاهش ورم
بلافاصله بعد از جراحی بینی، ورم آغاز می شود و ممکن است در روزهای اول افزایش نیز پیدا کند، دلیل اصلی ورم بعد از عمل بینی آسیب هایی است که حین عمل بینی به بافت های بینی وارد می شود. ورم بعد از عمل بینی طبیعی است و به مرور زمان به طور کامل رفع می شود. اقداماتی که می تواند به روند کاهش ورم بعد از عمل بینی گوشتی کمک کند عبارتند از:
- استفاده از کمپرس یخ
- پرهیز از دوش آب داغ
- کاهش مصرف نمک
- پرهیز از انجام فعالیت های سنگین
- سعی کنید سرتان را بالا نگه دارید و از پایین نگه داشتن سر پرهیز کنید.
3 نکته مهم در رابطه با جراحی بینی گوشتی
چنانچه قصد عمل بینی گوشتی را دارید به این نکات توجه داشته باشید:
- بینی های گوشتی را نمی توان بیش از حد کوچک کرد و توقع بینی فانتزی از این نوع بینی ها درست نیست. عمل بینی گوشتی طبیعی بهترین نوع جراحی این نوع بینی هاست.
- محل بخیه بینی های گوشتی ممکن است تا مدتی نمایان باشد.
- به دلیل ورم بیشتر بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی، توصیه جراحان بر این است که بعد از عمل بینی گوشتی به مدت طولانی تری از چسب بینی استفاده کنید.
-
هزینه عمل بینی گوشتی چقدر است؟
عمل جراحی بینی گوشتی نسبت به سایر عمل های زیبایی بینی دشوارتر است و نیاز به ظرافت خاصی دارد. بنابراین هزینه جراحی بینی گوشتی می تواند کمی بیشتر از هزینه سایر عمل های زیبایی بینی باشد. البته بینی های گوشتی نیز انواع مختلفی دارد و قبل از معاینه بیمار نمی توان هزینه ثابتی برای عمل بینی گوشتی در نظر گرفت.
با توجه به پیشرفت علم پزشکی در حوزه عمل های زیبایی و وجود متخصصان جراحی پلاستیک دیگر عمل بینی گوشتی ریسک محسوب نمی شود. و چنان چه این نوع عمل توسط پزشک متخصص و حاذق انجام شود می تواند نتایج درخشانی را به همراه داشته باشد. همچنین با رعایت مراقبت های قبل و بعد از عمل بینی گوشتی می توانید در دستیابی به نتایج درخشان بعد از عمل سهم بسزایی داشته باشید. لازم است فردی که عمل بینی گوشتی انجام می دهد صبور باشد و با اعتماد به پزشک معالجش تا دستیابی به نتایج مورد انتظار یک سال تحمل داشته باشد. هزینه جراحی بینی در ایران به موارد مختلفی بستگه دارد. از جمله دستمزد جراح، هزینه مربوط به آزمایش های قبل از عمل، هزینه خدمات بیمارستان و …
نظر (0)